Liipan toinen tukikohta – Ojastenlahden tila – sijaitsee Kuhmoisten kunnassa kauniissa Päijälän kylässä. Tämä luonnonkaunis ja mielenkiintoisen historian omaava kylä on tutustumisen arvoinen. Kun pitkän ja mutkaisen soratiepätkän jälkeen laskeudut yllättäen kylään ja kosken partaalle, arvaan, että huokaiset ihastuksesta! 

Tänä kesänä Päijälän kylän luontopalveluiden tarjonta on saanut erityistä vauhtia, kun kylän Luonnossa Liikkuen Päijälässä -teeman alla toteutettujen hankkeiden avulla saadaan käyttöön sekä n. 3 km pituinen luontopolku että kuuden järven poikki kulkeva melontareitti. Näiden osalta kannattaa seurata Luonnossa Liikkuen Päijälässä FB-sivua. Polku valmistuu tämän kesän aikana ja melontareitti on jo melottavassa kunnossa testausvaiheessa. 

Pitkäveden melontareitti on aikanaan jo reititetty, mutta nyt reittiä on kunnostettu ja merkitty sekä reitille on valmistunut laavu. Vaikka varsinainen reitti on tällä hetkellä määritetty loppumaan Päijälän kylään rukoushuoneen rantaan, melontaa voi jatkaa Pitkävedelle (kosken ohitus) ja siitä eteenpäin. Ojastenlahden tila sijaitseen Pitkäveden rannassa.

Tule mukaan melomaan Pitkäveden reitille ja Pitkävedelle

Tänä kesänä tarjoamme useamman mahdollisuuden päästä nauttimaan luonnosta ja maisemista meloen. Melontaretkien tapahtumatietoja voit tutkia ja seurata Liipan FB-tilillä.

4.7.2020 Pitkäveden reitin melontaretki

Toteutetaan yhteistyössä Luonnossa Liikkuen Päijälässä – hankkeiden kanssa. Pitkäveden reitti kulkee erämaisissa maisemissa pitkin leppoisasti virtaavia vesiä ja kauniita järviä. Pituutta reitille kertyy Pitkäjärveltä Päijälään n. 20 km.

Heinäkuiset opastetut Pitkäveden iltamelonnat

Iltamelonnat järjestetään 8.7., 15.7. ja 22.7.2020. Retken kesto on n. 3 h ja hinta 45€/ hlö. Lähtö tapahtuu Ojastenlahden tilalta (Orivedentie 1944, Päijälä).

Retken hintaan sisältyy istumapaikka kanootissa, kajakkiyksikössä tai -kaksikossa (sis. melan, liivit ja aukkopeiton).

Jos mielit melomaan oman aikataulusi mukaan, voit vuokrata Liipalta kajakin. Kajakit toimitetaan tarvittaessa haluamaasi kohteeseen tai voit noutaa ne itse Ojastenlahdesta (Orivedentie 1944, Päijälä). Voit myös aloittaa melontaretkesi rannastamme tai päättää sen rantaamme. 

 

Nähdään Pitkävedellä! Ihanaa kesää luonnon keskellä!

Ps. Meiltä saat vuokrattua myös Tentsile-teltan (3 hlön) tai puolijoukkueteltan kesäisiin retkiisi ja tapahtumiisi. Voit myös varata näihin yösijan Ojastenlahden tilalla. 

Seuraa meitä @liippa_official ja @ojastenlahdentila

Ihanaa melontakesää toivottaen, Päivi