Vuoden 2022 kesällä teemme useamman retken Pitkäveden melontareitille sekä jatkamme tutuksi käyneitä iltamelontoja Päijälän lähivesillä. Tarjolla on myös yksi hieman suurempi seikkailu, jossa osallistujat yöpyvät melontaretken aikana maastossa. Mikä näistä olisi sinun juttusi?

Pitkäveden melontareitti kulkee Kuhmoisten erämaisissa maisemissa pitkin leppoisasti virtaavia vesiä ja kauniita järviä. Pituutta reitille kertyy Pitkäjärven tai Saaresjärven lähtölaiturilta reitin päätepisteeseen Päijälään n. 17 km. Ojastenlahden tilalle matkaa kertyy n. 22 km. Reittikuvaus löytyy Päijälän kylän nettisivuilta ja sen avulla on mukava etukäteen tutkia, mitä kaikkea matkaan mahtuu. 

Opastetut retkemme sopivat myös vähemmän kokeneille melojille. Etenemme rauhallisesti ja turvallisia reittejä. Jonkinlaista kestävyyskuntoa ja asennetta on silti hyvä olla, sillä etenkin koskien ohitukset (2-4) kajakkien siirtämisineen tarjoavat pientä ponnistelutreeniä. 

Kesällä 2022 opastetut koko päivän retket tehdään 26.5., 11.6. (täynnä), 7.7. ja 21.7. Retken hinta on 135 €/hlö. Hintaan sisältyy kajakkipaikka, melontaliivi, aukkopeitto, mela, keittolounas ja sauna. Melomme reitin kajakkiyksiköillä ja -kaksikoilla. Istumapaikan kullekin katsomme lähdössä mahdollisimman mieluisaksi ja soveltuvaksi. Matkan aikana pysähdymme lounaalle Majaniemen laavulle (Kuoksenjärvi) sekä tauolle Kotasalmen keitaalle (Pukarajärvi). Tämän lisäksi taukoilemme tarpeen mukaan kajakeissa tai maissa.

Koko päivän retki kestää n. 7 – 9 tuntia olosuhteista riippuen. Melontaopetusta ei retkellä ole tarjolla. Kannattaa siksi osallistua vaikkapa jollekin melontakursille jos omat taidot epäilyttävät. On tärkeää, että jokainen osallistuja kykenee tarvittaessa veteen joutuessaan nousemaan pintaan ja uimaan rantaan (n. 200m). Varmistathan omat taitosi. Oppaamme huolehtivat reitillä pysymisestä ja mielenkiintoisten luontokohteiden esittelystä – sinä voit keskittyä nauttimaan kaikin aistein upeasta ja vaihtelevasta luonnosta!

Retken päätteeksi osallistujien on mahdollista saunoa Ojastenlahden tilalla. Jos tarvitset majoitusta ennen melontaa, sekin onnistuu. Alueelta löytyy myös muita majoitusvaihtoehtoja (mm. Tuomaalan tila).

Yön yli melontaretki tehdään 30.6.-1.7.2022. Retkellä yövytään upealla erämaisella Saaresjärvellä ja päästään aistimaan kesäyön luonnon elämää ja kauneutta ihan parhaimmillaan. Lisätietoa löydät Liipan FB:sivuilta. 

 

Ilmoittautumiset:

Ilmoittautuminen koko päivän melontaretkille tapahtuu Liipan FB-tapahtuman kautta.  Ilmoittautumaan pääset myös tästä: ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen yön yli retkelle tapahtuu Liipan FB-tapahtuman kautta. Ilmoittautumaan pääset myös tästä: ILMOITTAUTUMINEN

Iltamelontojen ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin Liipan FB-sivuilla.

Tervetuloa mukaan nauttimaan Päijälän kylän suuresta salaisuudesta – uskomattoman kauniista ja puhuttelevasta luonnosta!

ps. Seuraa myös tarjolle tulevia muita retkiä Liipan FB-sivuilta