Isompi vaihde ja hyppy kohti uutta!

Vuosi 2017 oli Liipan historian toinen toimintavuosi. Kuten jo aiemmin olen paljastanut, ovat liippalaiset aika lailla harrastelijoita yrittäjyydessään. Vuoden 2017 keväällä alkoi kuitenkin henkilökohtainen muutostoive kyteä mielessäni. Olisiko aika ottaa ratkaiseva askel kohti vahvempaa yrittäjyyttä? Kuin taivaan lahjana putosi syliini mainos erä- ja luonto-oppaan koulutuksesta. Opiskeluni Ahlmanilla alkoi syyskuussa. Tämän myötä Liipan palvelut ovat kehittymässä myös luontoa laajemmin hyödyntäviksi. Mukava, innostava ja jännittävä haaste!

Työssä oppii kaikki!

Syksy 2017 toi mukanaan Jaakon. Jaakko opiskelee Evolla Hämeen ammatti-instituutissa metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi ja oppii myös Liipalle työtä tehden. Oikeasti voi sanoa, että opimme todellakin ihan yhdessä näitä hommia ja juuri niin se on hyvä! Opiskelijan kysymykset ja ihmettelyt saavat meidät muutkin miettimään asioita tarkemmin. Miksi ja miten näitä hommia on hyvä tehdä? Mitkä asiat vaikuttavat metsässä tehtyihin ratkaisuihin? Työssäoppimisen ohjaaminen on etuoikeus. Olen kiitollinen myös niistä upeista nuorista, jotka piipahtivat kesän aikana keikkatöissä. Yhdessä raivasimme lampaille laidunaluetta Pirkkalaan alkukesän luonnosta nauttien. Muutamat taimetkin saimme muhevaan maahan kasvamaan.

LadyForest – ihanaa heimovoimaa!

Vuoden 2016 syksyllä olin mukana käynnistämässä LadyForest -vertaisverkostoa metsää omistaville, sellaiseksi aikoville ja jopa tahtomattaankin jossain vaiheessa päätyville naisille. Kanssani tässä tiimissä olivat ja ovat edelleen Hamin metsäopettaja Terhi Muuttola sekä fysioterapeutti Päivi Kankaanmäki (Terveysräätäli). Halusimme kokeilla olisiko kokonaisvaltaisesti metsää ja luontoa hyvinvoinnin lähteenä tarkastelevalle ryhmälle tilausta. Nyt Ladyjä on liki 200! Ihan mahtava porukka! Kevättalvella 2017 järjestimme maailman historian ensimmäisen LadyForest Saapasleirin. Evon Erähuvilalle saapui ihana, rohkea Ladyjoukko vaihtamaan ajatuksia metsäasioista, nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja tietysti – syömään hyvää ruokaa ja saunomaan. Kotiin viemisinä oli hyvä mieli, uudet tuttavuudet ja metsäiset aarrekartat. Leiristä voit lukea myös Johanna Hytösen mainiosta blogista.  https://www.metsalehti.fi/blogit/suhteessa-metsaan/

Tänä vuonna keskitymme Liipassa kehittämään metsäpalveluitamme edelleen. Haluamme olla avuksi erilaisten metsän-, maiseman- ja luonnonhoitotöiden toteutuksessa manuaalityönä eli ihan oikean metsurin tekemänä. Haluamme myös olla avuksi aina, kun metsänhoito mietityttää ja tuntuu vaikeaselkoiselta. Yhdessä pohtien kaikki selviää ja jokaiselle löytyy juuri se oma tapa toimia omien arvojen pohjalta. Hyvin hoidettu, monimuotoinen, elävä ja lajirikas metsä on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähde niin eliöstölle kuin ihmisellekin.

Opintojeni myötä haluamme rakentaa ja tuottaa jatkossa luontoympäristössä erilaisia tapahtumia, valmennuksia ja hyvinvointia lisääviä palveluita. Ojastenlahden tilallamme järjestetään tänä vuonna muutamia tapahtumia yhteistyössä eri yrittäjien kanssa. Ojastenlahti tulee jatkossa olemaan vahvemmin toimintamme tukikohta. Tila sijaitsee kauniissa Kuhmoisten Päijälän kylässä. Poikkeahan pihassa!

Yhdessä tekemisen ilo kantaa!

LadyForest – se verkosto jos mikä, on innostava! Näissä naisissa on voimaa! Haluan olla edelleenkin mukana mahdollistamassa vahvaa ja voimaannuttavaa naisten luonto- ja metsäsuhdetta. Teemme Ladytiimillä tätä juttua ihan vain yhdessä tekemisen ilosta ja yhteisestä näystä nauttien. Toivottavasti tämä näky ja ilo kantaa hedelmää ja kertautuu toimintaan ja keskusteluihin osallistuville! Maaliskuussa 10.-11. päivä kokoonnumme maailmanhistorian toiselle Saapasleirille Päijälään. Tule sinäkin mukaan!

Mukavaa ja oikeaa talvea toivotellen, Päivi