Viime kesänä Päijälän kylän yhdistykset kunnostivat innolla vanhaa Pitkäveden melontareittiä. Heinäkuussa 2020 päästiin lopulta neitsytmelontaretkelle. Kesällä järjestettiin yhteensä kolme täyteenmyytyä retkeä. Jokainen niistä oli erilainen seikkailu säätiloineen ja luontohavaintoineen. Päijälän luonto kaappaa melojat kuin toiseen maailmaan, jossa aika pysähtyy.

Pitkäveden melontareitti kulkee Kuhmoisten erämaisissa maisemissa pitkin leppoisasti virtaavia vesiä ja kauniita järviä. Pituutta reitille kertyy Pitkäjärven lähtölaiturilta reitin päätepisteeseen Päijälään n. 17 km. Reittikuvaus löytyy Päijälän kylän nettisivuilta ja sen avulla on mukava etukäteen tutkia, mitä kaikkea matkaan mahtuu. Pitkäveden melontareitti sopii myös vähemmän kokeneille melojille. Jonkinlaista kestävyyskuntoa ja asennetta on silti hyvä olla, sillä etenkin koskien ohitukset kajakkien siirtämisineen tarjoavat pientä ponnistelutreeniä. 

Kesällä 2021 tarjoamme ainakin neljä opastettua koko reitin seikkailuretkeä. Retkipäivät ovat: 29.5., 19.6., 17.7. ja 21.8.2021. Retken hinta on 115 €/hlö. Hintaan sisältyy kajakki, melontaliivi, aukkopeitto, mela ja keittolounas. Melomme reitin kajakkiyksiköillä ja -kaksikoilla. Istumapaikan kullekin katsomme lähdössä mahdollisimman mieluisaksi ja soveltuvaksi. Matkan aikana pysähdymme lounaalle Majaniemen laavulle (Kuoksenjärvi) sekä tauolle Kotasalmen keitaalle (Pukarajärvi). Tämän lisäksi toki taukoilemme tarpeen mukaan kajakeissa tai maissa.

Retki kestää n. 8 – 10 tuntia olosuhteista riippuen. Varsinaista melontaopetusta ei retkellä ole tarjolla. Retken alussa on kuitenkin pieni alkuopastus/ kertaus melontaan. Oppaamme huolehtivat reitillä pysymisestä ja mielenkiintoisten luontokohteiden esittelystä – sinä voit keskittyä nauttimaan kaikin aistein upeasta ja vaihtelevasta luonnosta!

Retken päätteeksi osallistujien on mahdollista saunoa ja yöpyä Ojastenlahden tilalla. Jos tarvitset majoitusta ennen melontaa, sekin onnistuu. Alueelta löytyy myös muita majoitusvaihtoehtoja (mm. Tuomaalan tila).

Ilmoittautuminen melontaretkille tapahtuu Liipan FB-tapahtuman kautta ja avautuu alkutalvesta 2021. Seurailethan siis ilmoittelua! 

Tervetuloa mukaan nauttimaan Päijälän kylän suuresta salaisuudesta – uskomattoman kauniista ja puhuttelevasta luonnosta!

 

ps. Seuraa myös tarjolle tulevia muita retkiä Liipan FB-sivuilta